РАСКОВНИК


Природни сапуни

Сапуни, за разлику од детерџената (који се добијају од различитих петрохемијских деривата), добијени су мешањем каустичне соде, уља и воде. То је процес познат као сапонификација. Неке људе брине коришћење соде (лужине) у производњи домаћег сапуна али чињеница је да се сви прави сапуни праве са содом. Оно што мора да буде јасно је то да када је процес сапонификације једном завршен, молекули соде и уља су хемијски промењени у сапун и глицерин. У готовом сапуну нема више соде.

img_47911.jpg

Прави квалитетни сапуни се праве од природних уља као што су: маслиново, палмино, пиринчано, итд. Користећи та природна уља, добијамо благе сапуне за чишћење и негу коже.

Глицерин, који се добија приликом сапонификације, је добар омекшивач и овлаживач коже. Због своје цене, он се најчешће издваја из индустријски прављених сапуна и продаје одвојено козметичкој индустрији. Није потребно објашњавати колико су тиме сапуни изгубили на квалитету.

Природне сапуне можете наручити на адреси: raskovnik.org@gmail.com

Advertisements

1 коментар so far
Поставите коментар

Veoma zanimljiva ponuda. Interesuju me i sapuni i hrana. Sajt jako lepo izgleda i sve pohvale u vezi toga. Medjutim zbunjuje cinjenica da nema standardan meni (o nama, kontakt, ponuda…) i pojedine informacije su na engleskom. (ne znamo svi dobro engleski). Zelim Vam puno uspeha u proizvodnji i distribuciji zdravije hrane, koja nam toliko treba…

Коментар од Goran Vekic
Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s%d bloggers like this: